9.7.2022. 12:13
0
Veliki problemi u radu mobilne telefonije i interneta u Kanadi
Najveći kanadski operater mobilne telefonije i provajder interneta "Rodgers" suočen je sa velikim problemima u radu što je uticalo i na rad bankomata i Službi za vanredne situacije.

Rad kanadske administracije, takođe, odvija se otežano zbog problema pomenutog operatera. Iz kompanije je saopšteno da ubrzano rade na otklanjanju problema.

Nije poznato šta je uzrok otežanog rada koji je drugi sličan u proteklih 15 mjeseci.

Prema podacima kompanije "Netbloks" za praćenje rada svjetske mreže, protok je od juče ujutro pao na 75 odsto od svog uobičajenog nivoa.

"Rogers Communications" ima oko 11 miliona korisnika mobilne telefonije u Kanadi.

Policija je saopštila da se pojedini korisnici mobilnih telefona suočavaju sa problemom prilikom poziva Hitnim službama, ali poručuju da ostanu uporni ili da pozive vrše fiksnim telefonom.

Probleme zbog otežanog rada mobilne telefonije i interneta imaju i sudnice, kancelarije za izdavanje dokumenata i putni platni sistem. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.