16.7.2022. 17:36
0
Ruske snage granatirale jug Ukrajine, poginule dvije osobe
Dvije osobe su poginule u Nikopolju u subotu kada su ruske snage granatirale grad na jugu Ukrajine, saopćile su službe za vanredne situacije i regionalni guverner.

Spasioci su iz ruševina izvukli tijela dvije osobe, saopćeno je iz Hitne pomoći. Regionalni guverner Dnjepropetrovska Valentin Rezničenko rekao je da su na grad pale 53 granate. To je drugi napad ruskih snaga na Ukrajinu u posljednja 24 sata, javlja Reuters.

Ruske snage su napale sjeveroistočni ukrajinski grad Chuhuiv u regiji Harkiv tokom noći, usmrtivši tri osobe i ranivši tri, potvrdio je regionalni guverner.

- Oštećen je stambeni blok, škola i trgovina - objavio je guverner Oleh Synehubov na  Telegramu.

Rusija, koja je izvršila invaziju na Ukrajinu 24. februara, negirala je da je gađala civile, prenosi Reuters.



(A. Mujezinović)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.