16.7.2022. 19:11
0
Rusija pojačala napade na Ukrajinu, poginulo najmanje 16 civila
Rusija je pojačala napade na Ukrajinu gdje je u posljednja 24 sata prijavljeno 16 civilnih žrtava, saopštili su ukrajinski zvanični izvori, prenosi AP.

Najmanje tri civila su ubijena i tri su ranjena u ruskom raketnom napadu na grad Čugujev na sjeveru Ukrajine, izjavio je danas šef regionalne policije. Rakete na Čugujev, 120 kilometara od granice, vjerovatno su ispaljene sa ruske teritorije. 

"Četiri ruske rakete, vjerovatno ispaljene iz okoline Belgoroda noćas oko 3.30 su pogodile stambenu zgradu, školu i administrativne zgrade", napisao je zvaničnik na Fejsbuku. 

U susjednoj Sumskoj oblasti jedan civil je poginuo, a najmanje sedam ih je ranjeno u ruskoj minobacačkoj i artiljerijskoj vatri na tri grada i sela nedaleko od ruske granice, naveo je regionalni guverner na Telegramu. Sedam civila je ubijeno, a 14 ranjeno u posljednja 24 sata u gradovima u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, rekli su ukrajinski zvaničnic, prenosi Beta.


Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ministar odbrane Sergej Šojgu dao "naredbu da se dalje pojačaju aktivnosti jedinica u svim operacionim zonama".

Novi ruski napadi pogodili su sjever, istok i jug Ukrajine. Proteklih dana, u ruskom bombardovanju posebno je pogođen Harkov, a ukrajinski zvaničnici i lokalna vojna komanda smatraju da je ubrzo moguć novi ruski napad na taj grad. Ukrajinske snage odbile su tokom noći napade na strateški važan put između Lisičanska i Nahmuta, objavio je guverner Luganska Serhij Hajdaj na društvenoj mreži Telegram.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.