23.7.2022. 15:39
0
Orban: Evropi prijeti recesija, potrebna nova strategija
Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je EU potrebna nova strategija zbog rata u Ukrajini, koja će biti usmjerena na mirovne pregovore, a ne na sankcije.

Orban je upozorio da cijeloj Evropi prijeti recesija i da uvedene sankcije nisu uzdrmale Moskvu.

"Cilj treba da bude postizanje mira, a ne dobijanje rata", poručio je Orban iz Rumunije, prenosi Rojters.

Mađarska Vlada održava dobre odnose sa Rusijom i protiv je uvođenja sankcija Moskvi, posebno na uvoz nafte iz Rusije.

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto u četvrtak je u Moskvi tražio od Rusije da poveća isporuke ovog energenta, dok ostatak Evrope nastoji da smanji zavisnost od ruskog gasa.

Predsjednik Evropske komisije Ursula von der Leyen rekla je ranije da svaka država članica EU treba da smanji potrošnju za 15 odsto.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.