26.7.2022. 14:50
0
Lufthansa zbog štrajka osoblja sutra otkazuje gotovo sve letove unutar Njemačke
Njemački nacionalni avioprevoznik Lufthansa saopćio je da će u srijedu morati otkazati gotovo sve letove u svojim domaćim centrima u Frankfurtu i Minhenu zbog planiranog štrajka osoblja, što je dodatni problem pored ljetnih gužvi zbog otkazanih letova širom Evrope.


Jednodnevni prekid rada na koji je pozvao moćni njemački sindikat Verdi imat će "velike posljedice", rekla je Lufthansa u saopćenju u utorak.

Više od 1.000 letova bit će otkazano, uključujući neke već u utorak, što će također uticati na oko 134.000 putnika.

- Lufthansa će morati otkazati gotovo cijeli program letova u svojim centrima u Frankfurtu i Minhenu za srijedu - rekla je grupa, dodajući da se ne može isključiti posljedični učinak na neke letove planirane za četvrtak i petak, javlja AFP. 

Štrajk, koji bi trebao trajati od srijede do četvrtka, dolazi jer osoblje na aerodromima traže veće povećanje plata od onog koje je dosad nudila Lufthansa.

Ublažavanje epidemioloških mjera povećalo je potražnju i veći protok saobraćaja, ali zbog hroničnog nedostatka osoblja putnici se suočavaju s prekidima letova, dugim čekanjima i izgubljenim prtljagom. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.