28.7.2022. 20:22
0
Medvedev prijeti: Pristupanje Švedske i Finske NATO-u izazvat će vojni odgovor
Pristupanje Švedske i Finske NATO-u izazvat će vojni odgovor, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Budu li u njima smještene NATO-ove baze i oružje, tada će "naši reaktivni koraci biti simetrični tome", rekao je Medvedev, sada potpredsjednik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, nakon sastanka o sigurnosnoj situaciji na granici s Finskom dugom 1300 kilometara.

Članice NATO-a u ovome trenutku ratificiraju pristupanje Švedske i Finske Sjevernoatlantskom savezu, što su one zatražile iz sigurnosnih razloga nakon što je Rusija u veljači napala Ukrajinu. Po Medvedevu, ta njihova odluka znači da je sigurnosna situacija na Baltičkom moru gora "jer Baltičko more sada zapravo postaje more kojim dominiraju države članice NATO-a", prenosi Index. 

Optužio ih je da su pod utjecajem koji dolazi "preko oceana i iz Bruxellesa". Odnosi s tim dvjema zemljama sada će morati biti preispitani s ruske strane, rekao je.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.