29.7.2022. 15:59
0
Ukrajina: Rusi napadaju centralni dio, Ukrajinci izoliraju jug zemlje
Rusija je izvela smrtonosne napade širom Ukrajine, dok je Kijev pojačao napore na ponovnom preuzimanju kontrole nad okupiranom južnom regijom Herson.

Pet osoba je poginulo i 26 je ranjeno kada su rakete pogodile centralni grad Kropivnjickij, saopćili su zvaničnici. Tri osobe su poginule u Bahmutu, na istoku zemlje.

U blizini Kijeva, 15 ljudi je povrijeđeno u vojnoj bazi. Ukrajinske sjeverne i južne regije također su pogođene.

To se dešava u vrijeme dok Ukrajina nastoji da izolira ruske vojnike na jugu zemlje.

Ključni most na ulazu u grad Herson je van funkcije nakon što su ga ukrajinske snage pogodile dugometnim raketama nabavljenim od SAD, što čini nemogućim za Rusiju da šalje pojačanja i naoružanje preko mosta Antonovski, prenosi BBC.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.