4.8.2022. 18:45
0
Ruski sud osudio američku košarkašicu Brittney Griner na devet godina zatvora
Ruski sud osudio je u četvrtak američku košarkašku zvijezdu Brittney Griner na devet godina zatvora nakon što ju je proglasio krivom za posjedovanje droge u Rusiji, što je presuda koju je predsjednik Joe Biden nazvao "neprihvatljivom".


Griner, dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje i zvijezda najjače ženske košarkaške lige u svijetu WNBA, uhapšena je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo 17. februara nakon što joj je u prtljagi pronađeno ulje od hašiša. Ona se otada nalazi u ruskom pritvoru, prenosi AFP.

Presuda Grinerovoj sada bi mogla otvoriti put američko-ruskoj razmjeni zarobljenika koja bi uključivala 31-godišnjeg sportaša i zatvorenog Rusa koji je bio veoma uspješan trgovac oružjem.

Griner je priznala da ima patrone s uljem hašiša, ali je rekla da je to bila pogreška. Prije presude molila je ruskog suca da "joj ne uništi život" oštrom zatvorskom kaznom, prije nego što je briznula u plač na sudu. Sud ju je također kaznio s milion rubalja (16.990 dolara). 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.