8.8.2022. 18:29
0
Na djelu je pakleni plan: Putin je izdao naredbu da se rasporedi nuklearno oružje u Ukrajini?
Jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina upozorio ga je da Zapad nastoji “uništiti Rusiju”.

Zabrinjavajuća poruka došla je od bivšeg predsjednika Dmitrija Medvedeva, a bila je dio naklapanja o korištenju nuklearnog oružja u Ukrajini.

Prema izvješćima lokalnih medija, on je prikazao Zapad koji djeluje u “ekstremno agresivnom” geopolitičkom napadu na Moskvu, piše Daily Star.

“Njihov cilj je isti – uništiti Rusiju”, upozorio je.

“To je temeljni uzrok agresivnog rusofobnog geopolitičkog procesa koji je pokrenuo Zapad. Kao i u slučaju Gruzije, Amerikanci su namjerno jačali osjećaj nekažnjivosti u Kijevu, napumpavali ga oružjem, poticali ubijanje civila u Donbasu. A sada nastavljaju vježbati s Ukrajinom, za čiju sudbinu ih apsolutno nije briga. Cilj je isti – uništiti Rusiju.”

Njegove tvrdnje o bunkerskom mentalitetu došle su nakon što je ruski opozicioni izvor rekao da Putin nije napustio “opcije za korištenje nuklearnog oružja u ratu s Ukrajinom.

Telegram kanal koji podržava Putina general SVR također je tvrdio da je Putin “dao direktne naredbe da se pripreme takve opcije”.

Rekao je: “Putin obično daje naloge da se pripremi nekoliko opcija za provedbu niza odluka.

“I nakon što pripremi sve opcije, on bira onu koja mu se najviše sviđa, neposredno prije provedbe ovog plana. Aktivno se priprema jedan od scenarija razvoja sukoba, kada će Putin moći realizirati mogućnost uporabe taktičkog nuklearnog oružja.

“Nedavno granatiranje od strane ruskih trupa nuklearne elektrane Zaporožje koju su okupirali u Energodaru dio je provedbe ovog scenarija.

“Kada se ovaj plan provede, dio postrojenja bit će dignut u zrak, a energetska jedinica oštećena, dok će Putin optužiti vodstvo Ukrajine za nuklearni terorizam, okrivljujući Ukrajinu za eksplozije i izjednačavajući ‘nuklearni terorizam’ s upotrebom nuklearnog oružja od strane Ukrajine, dajući zapovijed za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja kao mjeru ‘odgovora'”, prenosi Daily Star.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.