10.8.2022. 20:16
0
Snažni potresi pogodili japanski Hokaido

Nekoliko jakih zemljotresa potreslo je japansko ostrvo Hokaido u četvrtak rano ujutru, objavila je meteorološka agencija, koja nije proglasila upozorenje na cunami.

Drugi potres, s preliminarnom magnitudom od 5,3, dogodio se oko 00:53 sati. Zabilježio je gornju 5 na japanskoj skali seizmičkog intenziteta od 7 u Nakagawi i 4 u mnogim drugim područjima na sjevernom dijelu ostrva, javila je japanska novinska agencija KYODO.

Lokalna policija saopćila je da nije dobila neposredne izvještaje o šteti.

Grad je teško pogođen i prvim potresom, koji se dogodio oko 00:35 sati, sa procijenjenom magnitudom od 5,1 i ocjenom nižom od 5 na skali intenziteta, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Žarišta oba potresa bila su na dubini od oko 10 kilometara, navodi agencija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.