12.8.2022. 9:34
0
Ruski vojni avioni ponovo prošli kroz zonu protuzračne odbrane Aljaske

Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu odbranu (NORAD) saopćilo je putem Twittera da se dogodio novi, treći incident prolaska ruskog vojnog aviona kroz identifikacijsku zonu zračne odbrane Aljaske. 

Ranije je CNN izvijestio o dva incidenta. Inače, identifikacijska zona zračne odbrane Aljaske (ADIZ) je međunarodni zračni prostor uz Aljasku koji se na nekim mjestima proteže više od 160 kilometara od teritorija Sjedinjenih Američkih Država.

Američka vojska objavila je fotografiju drugog incidenta na kojoj se vidi kako F-22 leti u vizualnom dometu ruskog zrakoplova Il-20.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.