12.8.2022. 9:27
0
Rusija izgubila 8 borbenih aviona u napadu na Krim
?Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije navodi kako je najmanje pet lovaca-bombardera Su-24 i tri višenamjenska aviona Su-30 gotovo sigurno uništeno ili ozbiljno oštećeno u eksplozijama na ruskom vojnom aerodrom Saky na zapadu Krima.

Navodi sa kako su eksplozije gotovo sigurno uzrokovane detonacijom skladišta streljiva koja nisu bila pod nadzorom, a stvarni uzrok eksplozija i dalje nepoznat.  Središnje disperzivno područje Sakyja pretrpjelo je ozbiljnu štetu, ali je aerodrom vjerovatno i dalje u funkciji, dodaje se u izvještaju.

Gubitak osam borbenih zrakoplova predstavlja manji udio ukupne flote aviona koje Rusija ima na raspolaganju. Međutim, Saky je prvenstveno korišten kao baza za zrakoplove crnomorske flote ruske mornarice. Sposobnost pomorskog zrakoplovstva flote sada je znatno oslabljena, prenosi Index.hr. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.