13.8.2022. 17:05
0
Britanski obavještajci tvrde da je ovo ključna slabost ruske vojske: Dva mosta za snabdjevanje van upotrebe
Dva glavna mosta koja omogućavaju pristup džepu ruske teritorije na zapadnoj obali Dnjepra, u Hersonskoj oblasti, sada su vjerovatno van upotrebe za potrebe značajnijeg vojnog snabdjevanja, saopštila je danas britanska vojna obavještajna služba.

Čak i ako Rusija uspije da izvrši značajne popravke na mostovima, oni će ostati ključna slabost, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije na Twitteru, prenosi Reuters.

– Snabdjevanje nekoliko hiljada ruskih vojnika na zapadnoj obali gotovo sigurno zavisi od samo dva prelaza sa pontonskim trajektima – navodi se u obavještajnom izveštaju.

Kaže se i da, s obzirom da je njihov lanac snabdjevanja ograničen, veličina ukupnih zaliha koje je Rusija uspjela da uspostavi na zapadnoj obali može biti ključni faktor u izdržljivosti njenih snaga, prenosi britanska agencija.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.