13.8.2022. 20:44
0
Kina na ivici rata, reagovalo Ministarstvo odbrane
Tajvansko Ministarstvo odbrane saopćilo je da je 13 kineskih aviona prešlo danas centralnu liniju Tajvanskog moreuza.

Tenzije u Tajvanskom moreuzu i cijelom azijsko-pacifičkom regionu neprestano rastu. Uzburkane strasti nakon posjete predsjednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi 2. i 3. avgusta se ne smiruju.

Potez Nensi Pelosi izazvao je tektonske poremećaje već loših odnosa i oštre kritike Kine. Kineska vojska je nakon toga, 4. avgusta, započela vježbe velikih razmjera, uključujući lansiranje raketa u šest oblasti oko Tajvana.

Vojska je saopćila u srijedu da je poslije gotovo sedmicu dana uspješno završila različite vojne zadatke oko Tajvana, ali da nastavlja pomno da prati situaciju u Tajvanskom moreuzu.


(Admir O.)

KinaTajvan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.