17.8.2022. 23:00
0
Delegacija kanadskog parlamenta planira posjetiti Tajvan zbog ekonomske saradnje
Delegacija kanadskih poslanika planira posjetiti Tajvan u oktobru kako bi zatražili prilike za ekonomsku saradnju u Azijsko pacifičkoj regiji, saopćila je liberalna članica parlamenta Judy Sgro u srijedu, u potezu koji bi mogao dodatno povećati napetosti između Kine i Zapada.


Odnosi između Kine i Zapada pogoršali su se otkako je presjedavajuća američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi posjetila Tajvan u ovom mjesecu, suprotno željama Pekinga.

Kina tvrdi da je Tajvan njena teritorija i protivi se posjetama stranih političara otoku. Tajvan pod demokratskom vladavinom odbacuje kineske tvrdnje.

U reakciji na posjetu Pelosi, Kina je ograničila međusobnu trgovinu i pokrenula je goleme vojne vježbe u blizini Tajvana, također uvodeći sankcije Pelosi, prenosi Reuters. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.