19.8.2022. 9:24
1
Premijerka Finske: Zašto su snimke sa zabave objavljene javno, uznemirena sam
Finska premijerka Sanna Marin izjavila je da je uznemirena zbog toga što su videosnimke njenog plesa i pjevanja na privatnim zabavama objavljene na internetu jer su namijenjene samo prijateljima.

Marin je to rekla nakon što se dvominutni video njenog pjevanja i plesa s poznatim domaćim influenserima i umjetnicima proširio društvenim mrežama i finskim medijima.

Isječci su izvorno objavljeni na privatnom Instagram računu.

Marin, koja je u decembru 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svijetu, rekla je da je znala da je snimaju, ali nije mislila da će videozapisi postati javno dostupni.

- Ta su videa privatna i snimana u privatnom prostoru. Zamjeram što su dospjeli u javnost - rekla je Marin novinarima.

Ona je dodala "da ne zna ko ih je proslijedio".

Mnogi Finci izrazili su podršku mladoj premijerki zbog načina na koji spaja privatni život s visokom karijerom. No list Helsingin Sanomat piše da je epizoda pokrenula pitanja o njenom prosuđivanju.

- Marin je možda postupila u dobroj vjeri, ali ovako lakovjerna ne bi smjela biti - napisao je list u uvodu te nastavio:

- Premijer može, u osjetljivoj situaciji, staviti oružje informacijskog rata u ruke onih koji bi željeli naštetiti Finskoj.

Marin je rekla da je video kompilacija isječaka iz dvije različite prilike od prije nekoliko sedmica. Rekla je da su ljudi na zabavama konzumirali alkohol, ali da se niko nije drogirao, koliko ona zna.

- Samo smo se zabavljali, također na buran način. Plesala sam i pjevala - rekla je Marin, negirajući tvrdnje da su videa bili reklamni trik manje od godinu do sljedećih općih izbora.

Marin je u januaru za Reuters rekla da su ona i njene kolegice mlade ministrice bile mete čestog govora mržnje zbog svog spola i izgleda dok su bile na dužnosti.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.