26.8.2022. 15:51
0
Ukrajina podigla optužnicu protiv Kadirova, Čečen im odgovorio: Da ste me pitali, davno bi zauzeli Kijev, a Zelenskij bi bio u podrumu
Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) podigla je optužnicu za ratne zločine protiv lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova.

SBU je na svom Telegram kanalu saopštila da je prikupila „bezuslovne dokaze o ratnim zločinima koje je počinio Ramzan Kadirov, prenosi TAS S.

Pored lidera Čečenije, kako se dodaje, prikupljeni su i dokazi o ratnim zločinima koje su počinili zamenici načelnika odjeljenja ruske Nacionalne garde za Čečeniju Daniil Martinov i jedan od komandanata Nacionalne garde Husein Mežidov.

Kadirov je nakon informacije iz Kijeva najavio je spremnost da se sastane sa pripadnicima SBU koja ga je optužila za ratne zločine.

“Odredite lokaciju gdje treba da se pojavimo, rado ćemo doći i vidjeti ko je kriminalac, ko je ubica, a ko terorista. Nemate ni časti ni savijesti”, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je rekao da prihvata sve što je radio u Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

“Da ste me pitali, odavno bih zauzeo Kijev. Zelenskij i njemu slični bi već bili u podrumu na ispitivanju”, rekao je Kadirov.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.