3.9.2022. 14:30
0
Putin - Erdogan: Turska može igrati ulogu posrednika kada je riječ o nuklearnoj elektrani Zaporožje
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je u subotu putem telefona s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Tokom razgovora razmotrena su regionalna pitanja, posebno razvoj situacije oko izvoza žitarica i nuklearne elektrane Zaporožje, kao i odnosi između Turske i Rusije, navedeno je u saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske. 

Erdogan je Putinu prenio poruke saučešća povodom smrti Mihaila Gorbačova, posljednjeg predsjednika Sovjetskog saveza, koji je preminuo prije nekoliko dana.

Rekao je kako Turska može igrati ulogu posrednika kada je riječ o nuklearnoj elektrani Zaporožje, kao što su to učinili u sporazumu oko izvoza žita.

Dvojica lidera ponovili su odlučnost da se prema zacrtanom planu nastavi s nuklearnom centralom Akkuyu.

Erdogan i Putin dogovorili su se da će o svim ovim pitanjima, kao i o ostalim pitanjima koja su na njihovom dnevnom redu, detaljno razgovarati na sastanku u Samarkandu, gdje će se sastati u povodu Samita Šangajske organizacije za suradnju 15. i 16. septembra ove godine. 



(Patria / Aldina R.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.