8.9.2022. 20:00
0
Bivši pakistanski premijer Imran Khan optužen za nepoštovanje suda
Pakistanski sud odlučio je u četvrtak da će optužiti bivšeg premijera Imrana Khana zbog nepoštovanja suda, javili su njegovi advokati i lokalni emiteri programa, što bi moglo dovesti do njegove diskvalifikacije iz politike ukoliko bude osuđen.


Današnja presuda pojačala je političku nestabilnost u južnoazijskoj zemlji od  220 miliona stanovnika, koja se suočava s najtežim poplavama u svojoj istoriji.

U presudi za nepoštovanje suda od optuženog se traži da uputi bezuslovno izvinjenje, bez ikakvog opravdanja, jasno navodeći da će se prepustiti milosti suda, tvrde pravni analitičari, sve dok optuženi ne izrazi želju da ospori proces.

Khan nije uputio nedvosmisleno izvinjenje.

- Šta sada? - izjavio je on novinarima dok je napuštao sudnicu, odgovarajući na pitranje o svojoj reakciji na odluku suda.

- Sada će oni (sudije) morati da odluče - kazao je.

Khanovi savjetnici opisali su njegove pravne probleme kao pokušaj da ga se obori na pod nakon što mu je očigledno porasla popularnost u narodu od njegovog svrgavanja u aprilu tokom glasanja o povjerenju.

Otada je Khan predvodio političke mitinge, pridobijajući podršku i tražeći nove izbore, koje njegov nasljednik na poziciji premijera Shehbaz Sharif i njegova koaliciona vlada odbacuju, prenosi Reuters. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.