18.9.2022. 10:15
0
Zelenski: Mučenje je bila uobičajena praksa na okupiranim teritorijima, pronaći ćemo sve odgovorne
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužio je ruske snage za rašireno mučenje stanovništva, nakon što je najmanje deset mjesta mučenja otkriveno u oslobođenoj istočnoj regiji.

- Mučenje je bilo raširena praksa na okupiranom području - izjavio je Zelenski, nazivajući okupatore fašistima.

- Rusi će poput nacista odgovarati za svoje postupke pred sudom. Utvrdit ćemo identitete svih onih koji su mučili i zlostavljali ljude, koji su te zločine donijeli iz Rusije ovamo na ukrajinski teritorij - poručio je Zelenski.

Rekao je da su okupacijske snage ostavile opremu za mučenje kada su pobjegle. Ukrajinske vlasti objavile su i fotografije za koje vjeruju da su mučilišta i oprema za mučenje.

- Dokazi mučenja također su pronađeni među tijelima otkrivenim u masovnoj grobnici u šumi u blizini grada Izjuma, rekao je Zelenski, te dodao da je rad na ekshumaciji mrtvih nastavljen jučer.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.