20.9.2022. 10:11
0
Erdogan: Kazao sam Putinu da Krim vrati njegovim stvarnim vlasnicima
Turski predsjednik Tayyip Erdogan za PBS je kazao da je Vladimir Putin spreman razgovarati.

“Zajedno smo bili u Uzbekistanu, imali smo dugačke razgovore. Pokazao je znakove da je spreman da se ovo završi što prije. To je bio moj dojam”, rekao je Erdogan i dodao da je dogovorena razmjena 200 zarobljenika.

Ova vijest dolazi nakon velike ukrajinske protuofanzive u kojem je oslobođen sjeveroistok zemlje.

Erdogan kaže da je Putinu rekao da vrati Krim njegovim pravim vlasnicima.

“Od 2014. mom dragom prijatelju Putinu govorimo o ovome i to smo tražili od njega. Tražili smo da se Krim vrati njegovim pravim vlasnicima. To su ujedno i naši potomci koji žive tamo”, rekao je Erdogan i dodao da nikakav korak u tom smjeru nikad nije napravljen.

Na pitanje kako bi trebao izgledati kraj rata u Ukrajini, Erdogan je rekao da zemlja koju su Rusi osvojili mora biti vraćena Kijevu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.