22.9.2022. 10:20
1
Orban: Sankcije protiv Rusije koje je uvela Evropska unija treba ukinuti
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da sankcije protiv Rusije koje je uvela Evropska unija trebaju biti ukinute.

Orban, inače oštar kritičar EU sankcija Moskvi, iznio je svoj stav na zatvorenom sastanku članova svoje stranke u srijedu, izvijestio je provladin list Magyar Nemzet.

Bez sankcija

Premijer je istakao da su sankcije EU podigle cijene plina i inflaciju, a ako bi se te mjere ukinule, cijene plina bi odmah pale za 50 posto, a inflacija bi se također "obuzdala".

- Bez sankcija, Evropa bi mogla povratiti snagu i mogla bi izbjeći prijeteću recesiju - naveo je Orban, ponavljajući svoje ranije stajalište da sankcije više štete Evropi nego Rusiji.

Energetska kriza

On je u julu izjavio da je EU "pucala sebi u pluća" nepromišljenim ekonomskim sankcijama Rusiji, koje, ako se ne povuku, rizikuju uništenje evropske privrede.

Na svojoj Facebook stranici Orban je sa stranačkog sastanka poručio da su briselske sankcije gurnule Evropu u energetsku krizu.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.