22.9.2022. 18:20
0
Sin Putinovog glasnogovornika Peskova mucao kad je čuo da je mobiliziran: "Morate shvatiti koliko je pogrešno poslati me tamo"
Dmitri Nizovcev, voditelj Youtube kanala Popularna politika koji su pokrenuli pristaše Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, sina glasnogovornika ruskog predsjednika Dmitrija Peskova, te razgovor prenosio uživo na YT kanalu.
Predstavivši se kao komesar Nizovcev, rekao mu je da mu je poslan poziv za mobilizaciju i naredio mu da se sutra u 10 sati pojavi na ljekarskom pregledu.

-Morate shvatiti, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno poslati me tamo. Ukratko, bavim se time na drugoj razini, odgovorio je mucajući sin glasnogovornika Kremlja.

Zatim je rekao da se neće odazvati pozivu i da se nije prijavio u dobrovoljce.

-Pokušavam shvatiti šta se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu - vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu - ali moram shvatiti zašto bih se trebao pojaviti tamo, govorim o određenim političkim nijansama, dodao je.

Peskov mlađi također je rekao da u dokumentima nipošto ne smije biti navedeno da je dobrovoljac. "Učinit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič kaže da trebam ići, ja ću otići. No ja nisam bilo ko", kazao je on.

Inače, na hiljade Rusa bježi iz zemlje kako bi izbjegli mobilizaciju koju je naredio predsjednik Vladimir Putin.

Prema nekim izvještajima, Rusija planira mobilizirati najmanje milion ljudi. Putin je jučer insistirao na tome da će djelomična vojna mobilizacija utjecati samo na mali broj muškaraca, dok je ruski ministar odbrane rekao da je plan regrutirati 300.000 ljudi.

Čim je najavljena takva regrutacija, na graničnim prijelazima stvorili su se kilometarski redovi. Muškarci sposobni za borbu traže spas u inozemstvu - mnogi letovi su jučer bili rasprodani, a ljudi masovno guglaju kako slomiti ruku ne bi li se izbjegao odlazak u rat!

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.