25.9.2022. 16:45
0
Scholz u posjeti UAE: Napredak u opskrbi energijom
Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju da je njegova zemlja odlučna da se više nikada ne oslanja na jednog dobavljača energije i hvalio je "napredak" u gasnim projektima tokom posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 
Njemački lider obilazi Zaljev u nadi da će sklopiti nove energetske sporazume kako bi zamijenio ruske isporuke i ublažio energetsku krizu koja je rezultat invazije Moskve na Ukrajinu.

- Ovdje smo postigli napredak u čitavom nizu projekata u smislu proizvodnje i kupovine dizela i plina - rekao je Scholz novinarima u glavnom gradu Emirata Abu Dabiju.

- To što zavisimo od jednog dobavljača i zavisimo i od njegovih odluka sigurno nam se neće ponoviti - dodao je.

- S investicijama koje sada vršimo u Njemačkoj, a koje će postati stvarnost malo po malo iduće godine, mi ćemo zaista imati infrastrukturu za uvoz plina za Njemačku, tako da više nismo direktno ovisni o konkretnom dobavljaču na drugoj strani- poručio je njemački kancelar.  



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.