30.9.2022. 15:11
0
Putin potpisao aneksiju ukrajinskih regija: Svijet više nikad neće biti isti
Ruski predsjednik je nakon 35 minuta govora potpisao sporazumom aneksiji četiri ukrajinske regije Ruskoj Federaciji. Potpisali su ga i šefovi regija Donjeck, Zaporožja, Lugansk i Herson koje je imenovala Moskva.

Lažni referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra.

Putin je prošle sedmice rekao da će podržati odluku građana Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti. Ukrajina i zapadne zemlje ne priznaju rezultate referenduma.

U svom govoru Putin je kazao kako svijet neće biti isti.

Putin je optužio SAD i saveznike da vode “hibridni rat” protiv Rusije i proruskih vlasti na istoku Ukrajine.

Kaže da Zapad “nema moralnih pravo govoriti o demokratiju”, dodajući da “postoje razlozi za vjerovati da zapadne zemlje ne žele pronaći izlaz iz globalne prehrambene krize”

Dodao je “svijet svjedoči čistom sotonizmu” na Zapadu te zapitao okupljene žele li da se njihovoj djeci “nude operacije promjene spola”.

Nakon potpisivanja sporazuma okupljeni su skandirali “Rusija, Rusija!”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.