1.10.2022. 10:21
0
Rusi pritvorili direktora nuklearne elektrane Zaporižja
Glavnog direktora ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožja pod ruskom okupacijom uhapsila je ruska patrola, saopćio je Energoatom, državna kompanija zadužena za elektranu.

Ihor Murašov priveden je na putu iz najveće evropske nuklearne elektrane u grad Enerhodar oko 16 sati u petak, rekao je direktor Petro Kotin.

- Izvučen je iz automobila i s povezom na očima odvezen u nepoznatom smjeru - napisao je Kotin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, dodajući da za sada nema informacija o Murašovljevoj sudbini.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.