1.10.2022. 19:15
0
Ruski reper Ivan Petunjin izvršio samoubistvo: "Oprostite mi, ali ponekad morate umrijeti za svoje principe"
Ruski reper Ivan Petunjin, poznat pod pseudonimom Walkie, izvršio je 30. septembra samoubistvo. Njegovo tijelo pronađeno je u blizini višespratnice u ulici Congressnaya u gradu Krasnodar. Ivan je imao 27 godina.

Prije smrti snimio je video poruku koju je objavio na svom Telegram kanalu. U njemu je rekao da ne želi da bude mobilisan. Ivan Petunjin je objasnio da nije bio spreman da ubija za bilo kakve ideale.

"Nisam spreman da ubijam za bilo kakve ideale. Za mene je ubiti čoveka, u ratu ili tako nešto, to je nešto što ne mogu. Nemam pravo da uzmem mitraljez i pucati na ljude”, uvjeravao je reper.

"Nisam spreman da uzmem oružje. Oprostite mi oni koji me vole, ali ponekad morate umrijeti za svoje principe. I moja konačna odluka je kako ću tačno poginuti: od ljudi koje smo napali , da zauvijek ostanem u historiji kao osoba koja je podržala ovo što se dešava, ili koja je izrazila svoj konačni protest"

Kritikovao je i rat koji je započeo šef vladajućeg režima Ruske Federacije Vladimir Putin.

"Ne razumijem njegove razloge, njegovu suštinu. A, što se mene tiče, svi smo postali taoci jednog manijaka koji nam daje izbor: ili zatvor, ili vojska, ili izlaz koji sam izabrao", naglasio je.

Mladić je bio oslobođen djelimične mobilizacije zbog činjenice da je bio na psiho-neurološkoj ambulanti. Međutim, odlučio je da bi se djelimična mobilizacija uskoro mogla pretvoriti u potpunu.

Ivan je danas u ponoć objavio novi album - Walk Out Boy 3. Ponudio je da presluša ovaj album, kao i druge svoje pesme koje je snimio tokom svoje rep karijere: „Poslušajte neke od njih da shvatite kakav sam ja bio ", prenose mediji. 



(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.