3.10.2022. 20:39
0
Kadirov najavio da će u Ukrajinu poslati svoja tri maloljetna sina
Čečenski lider Ramzan Kadirov najavio je danas da će svoja tri maloljetna sina uskoro poslati u Ukrajinu da se bore rame uz rame sa ruskim vojnicima, prenosi BBC.

On je na društvenim mrežama napisao kako bi "otac trebalo da nauči svoje sinove da čuvaju porodicu, narod i otadžbinu". Na Telegramu je napisao da je vojna obuka njegovih sinova počela još kad su bili mlađi i da je vrijeme da dožive pravu bitku.

Uz tu objavio postavio je i snimak na kojem njegovi sinovi Ahmat (16), Eli (15) i Adam (14) pucaju na poligonu iz raznih vrsta naoružanja. 

BBC je podsjetio da je Rusija potpisnica sporazuma UN-a koji ima za cilj da spriječi da djeca mlađa od 18 godina direktno učestvuju u ratu.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.