7.10.2022. 9:10
0
Američke snage ubile dvojicu čelnika ISIL-a u zračnom napadu u Siriji
Američke snage ubile su dvojicu najviših čelnika takozvane Islamske države (ISIL) u zračnom napadu u sjevernoj Siriji u četvrtak, prema dvojici dužnosnika odbrane.


U napadu je ubijen Abu 'Ala, jedan od pet vodećih vođa ISIL-a i zamjenik vođe ISIL-a u Siriji, kao i Abu Mu'Ad al-Qahtani, dužnosnik ISIL-a odgovoran za pitanja zatvorenika, rekli su dužnosnici. Napad je izveden u 18:23 po lokalnom vremenu u Siriji.

Tokom ovog napada nije bilo povrijeđenih niti poginulih američkih snaga i nije bilo štete ili gubitka američke opreme, javlja CNN.

Snage Centralnog zapovjedništva SAD-a u regiji provele su više od 1.000 sati prikupljajući obavještajne podatke o ciljevima kako bi ograničile rizik od kolateralne štete, rekli su dužnosnici, a prema početnoj procjeni, nijedan civil nije ubijen ili ranjen.

Ovaj zračni napad uslijedio je nakon što je američka vojska izvela odvojeni napad na sjeveroistoku Sirije u kojem je u srijedu navečer po lokalnom vremenu ubijen ISIL-ov krijumčar oružja, objavio je Pentagon u saopćenju objavljenom u četvrtak. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.