14.10.2022. 17:17
0
Putin najavio kraj mobilizacije
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će djelomična mobilizacija u zemlji biti gotova za dva tjedna, prenosi Sky News. Govoreći na tiskovnoj konferenciji u glavnom gradu Kazahstana Astani, također je rekao da nema planova za dodatnu vojnu mobilizaciju u Rusiji.

U septembru je ministar obrane Sergej Šojgu rekao da će Rusija regrutirati 300.000 rezervista za podršku svojoj vojnoj kampanji nakon što je Putin naredio djelomičnu mobilizaciju. Ruski predsjednik je na današnjoj tiskovnoj konferenciji rekao da je naredio djelomičnu mobilizaciju jer je “nemoguće držati front koristeći samo vojnike po ugovoru”.

Također je rekao da “sada nema potrebe za masovnim udarima na Ukrajinu” nakon što su ruske snage gađale gradove diljem grada. Udari su bili odgovor na eksploziju koja je oštetila most koji povezuje aneksirani Krim i Rusiju. Moskva za eksploziju okrivljuje Ukrajinu.

Ruski predsjednik također je rekao da je ono što se događa tokom rata “neugodno”, ali “radimo ono što je ispravno”. Dodao je da “zadatak nije uništavanje Ukrajine”, piše index.hr

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.