19.10.2022. 8:39
0
Sinovi Ramzana Kadirova stigli u Ukrajinu: Poziraju u uniformama i s puškama
Članovi porodice čečenskog vođe Ramzana Kadirova stigli su u okupirani grad Mariupolj. Na snimku koji je objavila Nexta vide se naoružani sinovi Kadirova kako poziraju s puškama u ruci.

Podsjetimo, čečenski lider nedavno je najavio da će trojicu sinova, koji imaju 14, 15 i 16 godina, poslati u Ukrajinu na front kako bi se borili uz rusku vojsku.

U dužoj objavi na Telegramu, Kadirov je tada napisao kako je vojna obuka njegovih sinova počela davno i da je sada vrijeme da oni iskuse pravu borbu, piše Nova.rs.

Obratio se i onima koji su tvrdili da članovi porodice čečenskog lidera ne učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini. Objavu je pratio i snimak koji prikazuje njegove sinove kako pucaju iz različitog oružja za vrijeme obuke.

Međunarodni sud korištenje djece mlađe od 15 godina u sukobima smatra ratnim zločinom, ali Rusija ne priznaje nadležnost ovog suda.


(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.