21.10.2022. 19:15
0
Kremlj: Putin je od početka otvoren za pregovore, ništa se nije promijenilo
Ruski predsjednik Vladimir Putin je "bio otvoren za pregovore s Ukrajinom od samog početka", rekao je danas njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov, dodajući da se "ništa nije promijenilo" u tom pogledu.

Peskov je to rekao reagirajući na današnju tvrdnju turskog predsjednika Erdoana, koji je novinarima rekao da mu se Putin čini "puno mekši i otvoreniji za pregovore" nego ranije. 

- Sjetit ćete se, predsjednik Putin pokušao je inicirati pregovore s NATO-om i sa Sjedinjenim Državama čak i prije početka "specijalne vojne operacije" - rekao je Peskov.

- Putin je bio otvoren za pregovore i kad je zamalo dogovoren dokument između ruskih i ukrajinskih pregovarača. Ništa se nije promijenilo u tom pogledu. Promijenila se pozicija ukrajinske strane. Ukrajina je čak donijela zakon kojim zabranjuje bilo kakve pregovore - rekao je Putinov glasnogovornik, prenosi Avaz.



(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.