2.11.2022. 18:35
0
SAD izrazile zabrinutost zbog razgovora o ruskom nuklearnom programu
Bijela kuća saopćila je u srijedu da je sve više zabrinuta zbog razgovora Moskve o korištenju nuklearnog oružja u Ukrajini, nakon što je u medijskom izvještaju navedeno da su najviši ruski vojni dužnosnici razgovarali o tome kako i kada upotrijebiti takvo oružje.

- Postali smo sve zabrinutiji zbog mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja kako mjeseci prolaze - rekao je glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby, prenosi AFP.

Kirby nije potvrdio izvještaj New York Timesa u kojem se navodi da su visoki ruski vojni dužnosnici nedavno raspravljali o tome kada i kako bi mogli upotrijebiti taktičko nuklearno oružje na bojnom polju.

U izvještaju, koji se poziva na neimenovane američke dužnosnike, stoji da ruski predsjednik Vladimir Putin nije učestvovao u raspravama i da nema naznaka da je ruska vojska odlučila rasporediti oružje.

Međutim, Kirby je rekao da su svi komentari o korištenju nuklearnog oružja od strane Rusije "duboko zabrinjavajući" i dodao da ih Sjedinjene Države shvataju ozbiljno.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.