9.11.2022. 13:49
0
Trump upozorio DeSantisa da se ne bi trebao kandidirati na narednim predsjedničkim izborima
Donald Trump upozorio je guvernera Floride Rona DeSantisa da se ne kandidira za predsjednika 2024. godine, navodeći da bi to naštetilo Republikanskoj stranci.

Također je zaprijetio da će objaviti neugodne informacije o 44-godišnjem DeSantisu, ne iznoseći detalje.

DeSantis je u utorak odnio uvjerljivu pobjedu na međumandatnim izborima u SAD-u, i tako povrdio svoju popularnost i dodatno podstaknuo spekulacije da će se kandidirati za predsjednika. 

Također se u medijima čuju nagovještaji da će u narednim danima Trump najaviti svoju predsjedničku kandidaturu.

On je za američku mrežu Fox News rekao da bi guverner Floride trebao odustati od kandidature. 

- Ne znam da li će se kanddirati. Mislim da će mu naškoditi ako to uradi. Zaista vjerujem da bi sebi mogao prouzrokovati velike probleme - rekao je Trump.

Pri tom je dodao da ne misli da bi to bilo dobro za Republikansku stranku. 

Mnogi smatraju da je DeSantis najvjerovatnija osoba pored Trumpa koja će izaći kao kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima 2024. godine. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.