15.11.2022. 16:44
0
Novi detalji užasa u Istanbulu: U bombaškom napadu učestvovali agenti izraelske obavještajne službe?
U centru Istanbula, u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal u nedjelju se dogodila eksplozija u kojoj je smrtno stradalo najmanje šest ljudi, a deseci su povrijeđeni.

Za napad je osumnjičena Ahlam Albashir koja je jučer akcijom turskih specijalnih snaga uhapšena.

Suleyman Soylu, ministar unutrašnjih poslova Republike Turske kazao je kako prema prvim saznanjima iza napada stoji Radnička partija Kurdistana.

Nakon uviđaja Istiklal ulica u kojoj se desio napad jučer je ponovo otvorena.

Međutim u turskim medijima se pojavila jedna jako zanimljiva vijest.

Bekir Sitki Sirin, turski novinar na svom Twitter profilu objavio je sliku osumnjičene neposredno prije izvedenog napada. Ona je naime ostavila torbu sa bombom u Istiklal aveniji, koja je nedugo nakon što se osumnjičena udaljila, eksplodirala.

On je na svom Twitter profilu objavio slike sa nadzornih kamera neposredno prije napada. Na njima se prema palestinskim izvorima nalazi Ahlam Albashir u pratnji dvije žene iz Izraela.

"Ahlam Albashir koja je izvela bombaški napada u Istiklal ulici u pratnji dvije Izraelćanke. Jedna od njih je u vojsci Izraela, dok je druga član njene porodice (Vrlo vjerovatno da su agenti Mossad-a)", napisao je Sirin.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.