16.11.2022. 12:52
0
Poljski predsjednik: Nismo napadnuti, raketa koja je pala bila je nesretni slučaj
Poljski predsjednik Andrzej Duda rekao je da je raketu koja je pala na njegovu zemlju “vjerojatno koristila ukrajinska protuzračna obrana”.

Obraćajući se novinarima, Duda je rekao da Poljska još uvijek analizira mogućnost pokretanja procedure članka 4 NATO-a, ali se čini da možda neće biti potrebno koristiti tu mjeru.

Poljski predsjednik rekao je da nema naznaka da je eksplozija projektila u Poljskoj je bila “namjerni napad”. Opisao ga je najvjerojatnije kao nesretan slučaj.

Poljska još uvijek analizira mogućnost pokretanja mjere iz članka 4 NATO-a, formalnog mehanizma za konsultacije prema kojem zemlja može sazvati sastanak kada smatra da je njezin teritorij narušen ili ugrožen, kaže poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Ranije je američki predsjednik Joe Biden također rekao da je “malo vjerojatno” da je Rusija ispalila projektil, ali je dodao: “Vidjet ćemo.”

Podsjetimo, jučer su zalutale rakete pale na selo Przewodow u Poljskoj i ubile dvoje ljudi. Poljski premijer je odmah sazvao hitan sastanak vladinog Komiteta za sigurnost i odbranu. Već su se pojavile optužbe da je riječ o ruskim raketama koje seu gađale Lavov u Ukrajini. No, greškom su pale na teritoriju Poljske.

Naravno, ovakav razvoj situacije izazvao je strahove od mogućeg sukoba NATO-a i Rusije.

Međutim, uz Rusije su odmah negirali ‘udar‘ na Poljsku, te tvrde da je to ‘namjerna provokacija‘.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.