23.11.2022. 9:45
0
Dvije eksplozije na autobuskim stanicama u blizini Jerusalema, jedna osoba poginula
Dvije eksplozije na dvije autobuske stanice dogodile su na saobraćajnici pred ulazom u grad Jerusalem u srijedu ujutro, u kojima je poginula jedna osoba a ranjeno najmanje 14 ljudi, saopćili su izraelski zvaničnici, prenose agencije.

Eksplozije su uslijedile nekoliko sati nakon što su izraelske snage ubile palestinskog tinejdžera na Zapadnoj obali, kako navode palestinske zdravstvene institucije.

U prvoj eksploziji u blizini centralne autobuske stanice blizu glavnog ulaza u Jerusalem u Givat Shaulu povrijeđeno je 12 ljudi, od kojih dvije teško.

Nekoliko minuta kasnije, u drugoj eksploziji na drugom ulazu u Jerusalem povrijeđene su najmanje tri osobe, navode izraelski mediji.

Izraelska policija saopćila je da se čini da su dvije eksplozije zapravo koordinirani palestinski napad.

Eksplozije su uslijedile nekoliko sati nakon što su izraelske snage ubile 16-godišnjeg Palestinca tokom noćne racije na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ahmed Šehada, 16, ubijen je izraelskim metkom koji ga je pogodio u grudi. Četiri druga Palestinca ranjena su tokom vojne racije na grad Nablus, jedan teško, navodi palestinsko ministarstvo.

Izraelska vojska je saopćila da nema komentara na ove izvještaje. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.