24.11.2022. 19:40
0
Rusija i Ukrajina razmijenile po 50 ratnih zarobljenika
Rusija i Ukrajina obavile su posljednju u nizu razmjena zarobljenika u četvrtak, dok su obje strane predale po 50 ljudi, saopćili su zvaničnici u Kijevu i Moskvi.


Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je Ukrajina oslobodila 50 ruskih vojnika koji su bili zarobljeni.

Andrej Jermak, čelnik ukrajinske predsjedničke administracije, saopćio je na Telegramu da je Ukrajina primila 48 vojnika i dva oficira, među kojima su mornari, pješadinci, graničari i pripadnici teritorijalne odbrane.

- Uspjeli smo da vratimo 19 branitelja u Mariupolj kao i 15 zarobljenika iz nuklearne elektrane Černobilj i sedam sa Zmijskog otoka - piše Jermak.

Denis Pušilin, čelnik ukrajinske regije Donjeck koga je postavila Rusija i koja je pod ruskom kontrolom, saopćio je ranije da je obavljena razmjena zarobljenika s Kijevom, u kojoj je razmijenjeno po 50 zatvorenika sa svake strane, prenosi Reuters.


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.