27.11.2022. 20:15
0
Sukob navijača i policije u centru Brisela: Navijači razbijali izloge, bacali zapaljive uređaje i palili automobile
FOTO: Brega Press / Profimedia / N1
Nakon utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Maroka i Belgije, u kojoj su iznenađujuće pobijedili Marokanci, u centru Brisela izbili su navijački neredi koji su izazvali haos.

Navijači su razbijali izloge, bacali zapaljive uređaje i palili automobile, navodi AFP koji nije precizirao nacionalnost navijača.

Policija je morala da upotrijebi vodene topove i suzavac da rastjera navijače.

- Neredi su počeli i prije kraja utakmice. Navijači su bili opremljeni palicama, pričinili su materijalnu štetu, a eksplozivnom napravom povrijedili novinara -  saopštila je policija koja je građanima savjetovala da izbjegavaju određene dijelove centra grada.

Policija je također zatvorila određene stanice metroa i blokirala ulice.

- Najoštrije osuđujem incidente od ovog popodneva. Policija je već odlučno intervenisala, čineći sve što je u njenoj moći da održi javni red -  tvitovao je gradonačelnik Brisela Philippe Close, prenosi STA.  


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.