28.11.2022. 8:34
0
Kličko ne ostaje dužan ni predsjedniku: Evo šta je poručio Zelenskom
Nema smisla raspravljati, izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij KLiško odgovarajući na kritike predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da nije učinio dovoljno za olakšavanje života stanovnicima u nedostatku struje i grijanja.

Ne želim se dati uvući u političke bitke, posebno ne u sadašnjoj situaciji. To je besmisleno. Moram raditi u gradu, objavio je Kličko na društvenoj mreži Telegram.

Podsjetio je kako je u Kijevu otvoreno 430 takozvanih grijnih centara, odnosno mjesta u kojima je za stanovnike ukrajinske prijestonice osigurano grijanje u vrijeme nestašice struje i drugih energenata. Također je napomenuo kako se planira otvoriti još 100 ovakvih centara u slučaju ekstremnih uslova.

Dodao je kako su se savjetnici predsjednika Zelenskog upustili u manipulaciju, te da bi svi zajedno trebali raditi, a ne voditi političke igre.

Istovremeno, Zelenski je tražio otvaranje što većeg broja takozvanih centara nepobjedivosti, u kojima će stanovništvu biti osigurano grijanje, ali i voda, internet, mobilna veza te lijekovi i to popuno besplano 24 sata dnevno.

Što se tiče odnosa Zelenskog i Klička, oni su od ranije poznati kao politički protivnici koji su se sukobljavali na pitanju funkcionisanja gradske uprave u Kijevu. Međutim, nakon početka ruske invazije "zakopali su ratne sjekire" i sve do petka su djelovali kao složan tim.

Kijev, ali i drugi dijelovi Ukrajine suočavaju se sa nestašicom struje i grijanja, jer ruske snage uporno granatiraju energetske objekte nakon pretrpljenih gubitaka na bojnom polju. Poznato je da je ukrajinska vojska nedavno oslobodila Herson, najveći grad kojeg je ruski agresor zauzeo od početka invazije do danas. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.