28.11.2022. 15:56
0
Odgođeni pregovori o nuklearnom razoružanju SAD-a i Rusije
Pregovori o nuklearnom razoružanju Rusije i Sjedinjenih Država koji bi se trebali održati ove sedmice odgođeni su, saopćili su u ponedjeljak moskovsko ministarstvo vanjskih poslova i američka ambasada.

Zvaničnici dviju zemalja trebali su se sastati u egipatskoj prijestolnici Kairu od 29. novembra do 6. decembra kako bi razgovarali o nastavku inspekcija o novom START sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja, koji je suspendovan u martu 2020. zbog pandemije COVID-19.

- Ranije zakazana sjednica Bilateralne konsultativne komisije u skladu sa američko-ruskim novim START ugovorom u Kairu (29. novembar - 6. decembar) neće se održati u tom periodu. Događaj je odgođen za kasniji datum - saopćilo je ministarstvo i nije navelo razlog, iako je američka ambasada citirana od lista Komersant da je odluka bila ruska. 



(Fena / Aldina R.) 

 
RusijaSAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.