30.11.2022. 17:16
0
Iran osudio četiri osobe na smrt zbog navodne saradnje sa tajnom službom Izraela
FOTO: Ilustracija / 8989_iransmaknuce-ap
Vlast u Iranu osudila je četiri osobe na smrt zbog optužbi da su sarađivali s izraelskom obavještajnom službom i počinili otmice, objavila je iranska novinska agencija Mehr, prenosi AP.

Iran je nedavno optužio izraelske i zapadne obavještajne službe da planiraju izazvati građanski rat u toj zemlji u kojoj trenutno traju najveći antirežimski protesti još od Islamske revolucije 1979. godine.

AP navodi da je agencija objavila imena optuženika uz objašnjenje da su "osuđeni na smrt zbog kaznenog djela saradnje s obavještajnom službom cionističkog režima i zbog otmica".

- Uz pomoć cionističke obavještajne službe ta je mreža razbojnika krala i uništavala privatnu i javnu imovinu, otimala ljude i iznuđivala lažna priznanja - navodi se u saopćenju koje je objavila agencija. 

Te četiri osobe uhapsila je Revolucionarna garda i ministarstvo za obavještajnu zajednicu.

Još tri osobe osuđene su od pet do 10 godina zatvora pod optužbom da su djelovali protiv nacionalne sigurnosti, pomagali u otmicama i posjedovali ilegalno oružje.  


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.