1.12.2022. 18:06
0
Kličko: Kijev možda bez grijanja do proljeća
FOTO: Instagram
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ne isključuje mogućnost da će, u slučaju ruskog granatiranja prijestolničke infrastrukture tokom zime, voda morati da se ispusti iz sistema grijanja, a do proljeća će biti teško da se vrati, prenosi AJB.

“U situaciji da nema grijanja i vode u roku od 24 sata na temperaturi od minus pet napolju, morat ćemo da ispraznimo sisteme grijanja u Kijevu, jer to može dovesti do daljih oštećenja sistema. Bićemo primorani da isključimo vodu, a do početka proljeća biće teških izazova”, rekao je Kličko na Kijevskom sigurnosnom forumu, prenijela je ukrajinska “Pravda”.

Kličko je napomenuo da “u veoma kratkom vremenskom periodu temperatura u stanovima možda neće mnogo da se razlikuje od vanjske temperature”, kao i da također postoji opasnost od uništenja sistema za snabdijevanje električnom energijom u cijelom gradu.

On je pozvao stanovnike da budu spremni za različite scenarije i da pripreme rezervni plan.

“Zamolio bih svakog stanovnika Kijeva da razgovara sa rođacima, poznanicima. Ako neko negdje ima kuću, da u slučaju kritične situacije može da ode i ima grijanje i vodu, dvije ključne komponente za normalan život”, rekao je Kličko.



(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.