8.12.2022. 14:58
0
Američka košarkašica razmijenjena za ruskog trgovca oružjem
FOTO: AP
Brittney Griner je uhapšena 17. februara na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što su, navodno, pakovanja ulja od kanabisa nađena u njenom prtljagu.

Američka košarkaška zvijezda Brittney Griner razmijenjena je za ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta, objavili su u četvrtak američki mediji.

Griner je puštena na slobodu u razmjeni zatvorenika s Rusijom i sada se nalazi pod američkom ingerencijom, rekao je američki dužnosnik u četvrtak, prenosi Hina.

Predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris telefonski su razgovarali s Brittney Griner, rekao je dužnosnik, dodajući da je košarkašica dobrog raspoloženja.

Zamjena za trgovca oružjem
Zamjena je uključivala bivšeg trgovca oružjem Viktora Bouta, izvijestio je CNN.

Brittney Griner je uhapšena 17. februara na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što su, navodno, pakovanja ulja od kanabisa nađena u njenom prtljagu.

Ruski sud osudio je košarkašicu na devet godina zatvora zbog posjedovanja kanabisa.

Njen slučaj dobio je geopolitičku dimenziju u kontekstu krize između Moskve i Washingtona povezane s ruskom agresijom na Ukrajinu.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.