22.12.2022. 16:14
0
Zaharova: Njemačka ne može da učestvuje u pregovorima kao nepristrasni posrednik
FOTO: EPA
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas da je Njemačka postala strana u sukobu u Ukrajini i ne može da učestvuje u pregovorima Moskve i Kijeva kao “nepristrasni posrednik“.

„Uporedo sa pozivima na razgovore, njemačko rukovodstvo nastavlja da šalje kijevskom režimu oružje, proaktivno pokušavajući da olakša ekonomski rat Evropske unije protiv naše zemlje. U stvari, Njemačka se pretvorila u stranu u sukobu, tako da ne može da preuzme ulogu nepristrasnog medijatora“, rekla je Zaharova na konferenciji za medije, prenosi TASS.

Zaharova je navela da „nijedna inicijativa koju Berlin predlaže i nijedna uloga koju želi da preuzme, nije moguća bez saglasnosti SAD“.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.