4.1.2023. 15:54
0
Macronu stigao možda i najbizarniji poklon iz Rusije
Bivši direktor ruske svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin objavio je u srijedu da je predsjedniku Emmanuelu Macronu poslao komadić granate kojim je bio ranjen i ustvrdio da je ona ispaljena iz francuske haubice isporučene Ukrajini.

Danas voditelj skupine vojnih savjetnika koja pomaže separatističkim snagama u Ukrajini, Rogozin je bio ranjen u decembru u ukrajinskom napadu na hotel u Donjecku, regiji pod kontrolom proruskih snaga.

Napad pri kojem je bilo poginulih i ranjenih u Donjecku dogodio se u vrijeme “radne sjednice” u restoranu hotela. Rogozin je sve to ustvrdio u pismu koje je objavio i na Telegramu.

Ruska javna televizija Rosija 24 izvijestila je da je Rogozin ondje slavio svoj 56. rođendan s gostima i muzičarima.

Rogozin je rekao da je nakon napada morao biti operiran jer mu se komadić granate zabio iznad desne lopatice.

Gorljivi zagovornik ruske vojne invazije na Ukrajinu, Rogozin je pisao francuskom ambasadoru u Moskvi Pierreu Levyju. On bi to pismo i poklon trebao predati Macronu.

“U omotnici, uz pismo priložio sam komadić granate ispaljene iz francuske 155-milimetarske haubice Caesar”, ustvrdio je u pismu.

“Probio mi je desno rame i zabio se u peti vratni kralješak. Razlika od milimetra spasila me od smrti ili invalidnosti”, napisao je.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.