27.1.2023. 9:56
1
Mađarska će uložiti veto na EU sankcije Rusiji u vezi s nuklearnom energijom
Mađarska će staviti veto na sve sankcije Europske unije protiv Rusije koje utječu na nuklearnu energiju, poručio je u petak mađarski premijer Viktor Orban za državni radio.

Ukrajina je pozvala 27 članica EU da uključi rusku državnu kompaniju za nuklearnu energiju Rosatom pod sankcije, ali je Mađarska, koja ima nuklearnu elektranu izgrađenu u Rusiji, koju planira proširiti s Rosatomom, to blokirala, prenio je Guardian.

Reuters je izvijestio da je Orban u intervjuu ponovio da se na sankcije za nuklearnu energiju “očito mora staviti veto”.

“Nećemo dopustiti da se provede plan o uključivanju nuklearne energije u sankcije. To ne dolazi u obzir”, poručio je, prenosi N1. 


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.