28.1.2023. 22:24
0
Poljska regrutovala rekordan broj vojnika
Poljske oružane snage regrutovale su najveći broj vojnika otkako su prekinule regrutaciju 2008. jer je ruska specijalna vojna operacija na tlu Ukrajine podstakla veći interes za odbranu otadžbine.

Poljska je prošle godine regrutovala više od 13.500 profesionalnih vojnika, rekao je 28. januara ministar odbrane Mariuš Blaščak.

Broj je ekvivalentan otprilike 8 odsto ukupnih poljskih oružanih snaga od 164.000.

Poljska, koja graniči s ruskom eksklavom Kalinjingradom, u idućim godinama namjerava povećati svoje oružane snage na 300.000 profesionalnih vojnika, prenosi "Rferl".

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.