29.1.2023. 9:50
1
Nakon napada u Jeruzalemu: Netanyahu najavio 'snažan, brz i precizan' odgovor
FOTO: Gali Tibbon/AFP via Getty Images
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je "snažan" i "čvrst" odgovor na "terorizam" nakon dvaju palestinskih napada u istočnom Jeruzalemu, u jednom od kojih je sedam osoba ubijeno blizu sinagoge.


“Naš odgovor bit će snažan, brz i precizan”, rekao je Netanyahu na izvanrednom sastanku sigurnosnog kabineta.

“Ne želimo eskalaciju, ali spremni smo na svaki scenarij”.

U petak navečer 21-godišnji Palestinac je pucao na prolaznike blizu sinagoge u četvrti Neve Yaacov i ubio sedam ljudi, a zatim je i sam ubijen.

U subotu ujutro, 13-godišnji Palestinac je hitcima iz vatrenog oružja ranio dva Izraelca u Silwanu, nadomak zidina Starog grada, navodi agencija Hina. 



(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.