31.1.2023. 10:26
0
Čečeni silovali Putinovu propagandisticu, među njima i nećak Ramzana Kadirova?
U javnost je procurio dopis ruske NTV televizije, koja tvrdi da su njihovu novinarku u okupiranom ukrajinskom Melitopolju silovali Čečeni.

Olga Zenkova, prorežimska novinarka, poslana je u Melitopolj kako bi napravila reportažu iz grada koji su Rusi okupirali na samom početku rata. Međutim, kako se navodi, naletjela je na zloglasnu čečensku brigadu i vojnici su navodno novinarku silovali, a kamermana pretukli. Među njima je navodno bio i nećak vođe Ramzana Kadirova, Hasan Ibrahimov. 

Kako su prenijeli neki mediji, prema dobivenim informacijama, ruske su vlasti zabranile izvještavanje o tom incidentu, no NTV je zatražio istragu službenih organa o slučaju.Kako je navedeno u saopćenju NTV-a, dopisnica Olga Zenkova i snimatelj Artiomas Jepifanov bili su na zadatku u Melitopolju, a 17. januara bili su na večeri u jednom od restorana u gradu kada su ih napali "ljudi u maskirnim uniformama koji su rekli da su borci bataljona Ahmat".



Tokom incidenta snimatelj je zadobio srednje teške tjelesne povrede, a novinarka Olga Zenkova "bila je žrtva nasilnog seksualnog odnosa".

Službeni dokument poslan je čelniku Istražnog odbora, a s televizije nisu htjeli ništa komentirati.


(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.